CREATIEVELING, ENERGIEK, AVONTUURLIJK, NUCHTER, PRAKTISCH


Hi, ik ben Annemarie. 36 jaar oud en sinds april 2021 woon ik in het mooie Twente. Mijn roots en de roots van mijn bedrijf (sinds 2016) liggen in het westen van het land. Geboren en getogen op de Hoeksche Waard, een omzwerving gemaakt naar Delft en nu in Hengelo.


Samen met mijn rots in de branding, de man die het beste in mij naar boven haalt en me mijn dromen laat waarmaken heb ik 2021 de move naar het oosten gemaakt. In vergelijking met Delft echt een wereld van verschil. En ook een wereld van mogelijkheden. Zo roeide ik in Delft met de riemen die ik had (12 hoog appartement tijdens lockdown) naar zoals het nu voelt het bouwen van de boot zelf. De verhuizing was niet alleen het oppakken van spullen en klussen maar ook een reis in mijn creatieve ik. Hier kan ik al mijn dromen waarmaken. Ik heb een eigen creatieve hotspot in de tuin en ben volop nieuwe ideeën aan het bedenken en uitwerken.


De oorsprong van mijn bedrijf ligt in natuurfotografie. In 2012 begon ik met fotograferen van katten, daarna ben ik steeds meer in de natuur opzoek gegaan naar al het moois in de natuur. Ik kreeg ijsvogels, bevers, zeearenden, edelherten maar ook allemaal hele mooie grote en kleinere insecten voor mijn lens. In 2015 werd ik ontdekt door een persbureau en kreeg daar een freelance contract aangeboden. Met enige regelmaat waren mijn foto's en video's te zien in kranten en op tv. Toen in 2016 de eerste aanvraag kwam voor een bruiloft moest ik wel even 2 keer slikken. Ik had nog geen ervaring op dat gebied, maar door mijn Pippi Langkous motto dacht ik hey ik heb dit nog nooit gedaan maar ik denk dat ik het wel kan. Ik had tenslotte voor het werk bij het persbureau genoeg ervaring opgedaan met fotograferen onder druk en de meest gekke omstandigheden. 1 bruiloft, werden er 2, 4, 6 en nu heel veel meer. Op mijn natuurlijke, kleurrijke en energieke wijze maak ik nog steeds bruidsparen blij met heerlijke trouwreportages.

trouwfotograaf Hengelo, huwelijksfotograaf Overijssel, Bruidsfotograaf Enschede, Trouwfotograaf Twente, trouwen Almelo

ONZE OASE VAN RUST


Als ik niet aan het werk ben is de kans groot dat je me in de tuin kunt vinden. Sinds we Hengelo zijn komen wonen ben ik bezig met het aanleggen en herstructureren van de tuin. Biologisch evenwicht en biodiversiteit zijn de leidraad voor dit project. Wij willen dat onze tuin een veilige en voedzame haven is voor bijen, vlinders, amfibieën en alle andere dieren die daar willen leven. Gelukkig werpt mijn werk zijn vruchten af want vele insecten en vogels weten de weg naar onze tuin te vinden.


Het leuke is dat door het zaaien van bijvoorbeeld korenbloemen, goudsbloem, lupine (+ nog 15 andere soorten) en het aanplanten van vlinderstruiken onze tuin er iedere keer weer anders uitziet. Bloemen plukken uit eigen tuin zonder dat de biodiversiteit wordt verstoord is echt een hele toffe bijkomstigheid. Vooral bij de presentatie van de albums of het fotograferen in de studio zul je de bloemen uit de tuin terugzien. Met zorg en behoud van het biologisch evenwicht kan ik de dieren en mezelf tevreden houden :D

BLIJ MET DE BIJ


Eigenlijk was ik ruim voor onze verhuizing al bezig met plannen maken voor de tuin. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen moest het een tuin worden voor mens en dier. We wilden absoluut geen bestrijdingsmiddelen gebruiken dus ben ik vol in gaan zetten op biodiversiteit. Ik ben de tuin aantrekkelijk gaan maken voor vogels en egels die de slakken op eten, bijen kwamen op de heerlijk geurende en kleurende planten af en bestuiven nu de moestuin, her en der kruipen op planten de larven van het lieveheersbeestje rond en eten de bladluizen op. Alles lijkt so far in evenwicht en ik ben super trots!

MIJN CREATIEVE HOTSPOT


Ik ben nog steeds helemaal in de gloria met dit geinige tuinhuis. Het tuinhuis past helemaal bij mij als persoon. Het is een beetje gekikt, er staat een kitscherige bank, het is een beetje hippie achtig. Ik ben overdag vaker in het tuinhuis te vinden dan in huis. Het uitzicht vanuit mijn werkplek is echt geweldig.


Fladderende en badderende vogels, voorbij vliegende vlinders, zoemende bijen, groeiende gewassen en prachtige bloemen die ik daarna ook nog kan plukken voor in een vaas. Wat wil een mens nog meer?

NOG MEER KLEUR


De eerste dahlia's komen in bloei.

Sinds ijsheiligen (zo half mei) heb ik in etappes +- 50 dahliaknollen in de grond gezet. Van ongeveer 20 weet ik de kleur en die heb ik kleur bij kleur in 2 verschillende perken ondergebracht. Maar... ik zag een super mooie deal voor een doos met nog meer dahliaknollen alleen is de kleur onbekend. Ik heb het handeltje gekocht en nu staan er dus zo'n 50 dahlia's in de tuin waarvan ik van meer dan de helft de kleur niet weet. Weg mooi bedacht plan maar welkom bloeiende dahlia's en nieuw bloemperk want tja ik moest ze toch ergens kwijt :D